planten

Een gezonde en frisse mond is enorm belangrijk voor onze gezondheid en ons levensgeluk. Op de eerste plaats is een gezonde en frisse mond belangrijk om goed te kunnen eten, praten en lachen.

Sinds het begin van de vorige eeuw wordt aangenomen dat het ook helpt bij het beheersen van stressniveaus en het verbeteren van de hersenprestaties. Sommige onderzoeken beschrijven de korte termijneffecten van kauwen en laten zien dat het verband houdt met een verbetering van het korte-termijngeheugen en rekenvaardigheid.

 

Een slechte mondgezondheid echter kan het risico op longontsteking en op hart- en vaatziekten vergroten. Bij mensen met suikerziekte kan een slechte mondgezondheid de bloedsuikerspiegel ontregelen.

Een gezonde mond is dus van groot belang, zeker bij het ouder worden, en ook als men een kunstgebit heeft.

Gerident streeft dan ook naar een goed georganiseerde preventie welke de noodzaak tot interventie zal verminderen.​​


Preventie projecten

Gerident ondersteunt verschillende preventie projecten om de mondgezondheid bij ouderen te verbeteren. Gerident verzorgt klinische lessen in verpleeg- en verzorgingshuizen aan verzorgenden.

Het doel van deze klinische lessen is het verwerven van kennis over mondgezondheid van kwetsbare en geriatrische ouderen in zorg- en verpleeghuizen. Meer informatie hierover kunt u opvragen bij: info@gerident.nl

Preventie & Voorlichting